Home

Eetoksen toiminta keskittyy pääasiallisesti julkaisusarjaan. Eetoksen kirjasarja on voittoa tavoittelematon foorumi, jossa julkaistaan kriittistä, monitieteistä ja luovaa tutkimusta. Julkaisusarjaan voi tarjota sekä monografioita että artikkelikokoelmia. Julkaisemme yhteistyössä Faros-kustannusyhtiön kanssa myös käännöksiä merkittävästä tutkimuskirjallisuudesta.

Julkaisusarjan painopisteitä ovat muun muassa taiteentutkimus, tieteen ja teknologian tutkimus sekä filosofia, feministinen tutkimus ja kritiikki, elokuva- ja mediatutkimus sekä mediakasvatus, etiikka ja politiikan filosofia sekä nykykulttuurin ja -yhteiskunnan ilmiöiden kriittinen tutkimus. Eetoksen julkaisuilla on Jufo-luokitus 1.

Eetoksen teosten ulkoasu on turkulaisen taiteilija Patrik Söderlundin suunnittelema. Monografian kirjoittajalla tai kokoomateoksen toimittajalla on mahdollisuus vaikuttaa kannen värivalintaan. Kirjoissa voidaan julkaista mustavalkokuvitusta, mikäli tutkimussisältö sitä edellyttää.

Eetoksen hallitus toimii julkaisusarjan toimituskuntana. Kullekin käsikirjoitukselle nimetään hallituksesta vähintään yksi kustannustoimittaja.

Julkaisusarjassa noudatetaan referee-menettelyä. Päätös teoksen julkaisemisesta tehdään referee-lausuntojen ja toimituskunnan kommenttien pohjalta. Tarjottujen käsikirjoitusten tulee olla viimeisteltyjä referee-prosessia varten. Julkaisusopimuksia ei tehdä alustavien suunnitelmien pohjalta.

Julkaisuohjelmaan ottamisen jälkeen teokselle nimetään kustannustoimittaja, jonka kanssa teos viimeistellään. Jos kirjoittaja ei suostu refereen ja kustannustoimittajan ehdottamiin muutoksiin, Eetos pidättää itsellään oikeuden olla julkaisematta teosta.

Jos sinua kiinnostaa tarjota julkaisua Eetoksen julkaisusarjaan, ota yhteyttä puheenjohtaja Niina Oisaloon, niina.oisalo(at)utu.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s