Home

kirjaesittelyt_eetos18
Rasismi ja filosofia
(2017) toim. Jani Sinokki.

Painos on loppuunmyyty.

Rasismi ja filosofia on ensimmäinen suomeksi kirjoitettu filosofinen teos rasismista. Kirja osoittaa, että rasismi on huomattavasti laajempi ja monimutkaisempi ilmiö kuin usein ajatellaan. Teos tarjoaa ajatuksia herättäviä näkökulmia rasismista ja siihen liittyvistä ilmiöistä rotuteorioista rasistiseen huumoriin ja rasismin moraalis-käsitteellisistä ongelmista etnisen ruoan esiintuomiin kysymyksiin. Kirjan yleisluontoinen johdanto avaa filosofisen ajattelun luonnetta, rasismin filosofisia ongelmia ja ihmisrotuja koskevien näkemysten filosofisia ongelmia.

Rasismi ja filosofia on tarkoitettu kaikille filosofiasta ja rasismin ongelmista kiinnostuneille. Teos haastaa lukijansa tarkastelemaan vaikeaa ja suuria tunteita herättävää yhteiskunnallista aihetta järkiperäisesti ja tunnistamaan rasismia myös lukijan omasta ajattelusta ja toiminnasta. Moralismin sijaan kirja tarjoaa ajattelun työkaluja, joiden avulla rasismia ja sen lähtökohtaista ongelmallisuutta on mahdollista ymmärtää järkiperäisesti.

Kirjan toimittanut Jani Sinokki työskentelee apurahatutkijana Turun yliopiston filosofian oppiaineessa. Sinokin lisäksi artikkeliteoksen kirjoittajina ovat Olli Pitkänen, Helena Siipi, Eerik Lagerspetz, Sari Roman-Lagerspetz, Jarno Hietalahti, Juha Räikkä, Sirkku K. Hellsten, Sami Pihlström, Henri Pettersson, Leila Toiviainen, Ilmari Jauhiainen, Terhi Kiiskinen, Joseph Almog ja Veikko Launis.

Turku: Eetos, 2017.
305 s. sid.
ISBN 978-952-68429-4-3

Huom! Painos on myyty loppuun. Kirjasta ilmestyy sähköinen versio (pdf) kevään/kesän 2023 aikana.

Arvioita:
Agricola (2018)

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s