Home

kirjaesittelyt_eetos19

Mielikuvituksen maailmat. Tieteidenvälisiä tutkimuksia kirjallisuudesta (2017) toim. Merja Polvinen, Maria Salenius ja Howard Sklar.

Teos on loppuunmyyty.

Mitä kirjallisuus kertoo maailmasta? Miten kieli kuvastaa kirjallisuuden maailmaa? Mitä opittavaa maailmalla on kirjallisuudesta? Näiden kysymysten avulla teos tuo lukijan eteen uusia kirjallisuustieteellisiä tapoja kohdata kirjallisuuden luomia todellisuuksia.

Mielikuvituksen maailmat / Fantasins världar / Worlds of Imagination -kokoelma koostuu artikkeleista, jotka pyrkivät valottamaan aihetta laajasti ja kukin omalla tavallaan narratologian, retoriikan ja etiikan näkökulmia käyttäen ja yhdistellen. Artikkelit ovat suomen-, ruotsin- tai englanninkielisiä, ja teoksen kolmikielisyys heijastaa niin kirjoittajien kirjallista ja maantieteellistä moninaisuutta kuin aihealueen monikielisyyttä. Sama laaja-alaisuus kuvastaa professori Bo Petterssonin kirjallisuustieteellistä uraa, jolle teos on kunnianosoituksena koottu. Kirjan artikkelit käsittelevät niin kaanonin klassikoita kuin nykykirjallisuutta sekä visuaalista ja suullista kerrontaa.

Turku: Eetos, 2017.
353 s. nid.
ISBN 978-952-68429-5-0

HUOM! Teos on loppuunmyyty.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s