Home

kirjaesittelyt_eetos13

Toisin sanoin. Taiteentutkimusta representaation jälkeen (2013) toim. Ilona Hongisto ja Kaisa Kurikka.

Lataa Toisin sanoin pdf-tiedostona.

Toisin sanoinTaiteentutkimusta representaation jälkeen etsii uusia lähestymistapoja ja käsitteitä haastaakseen taiteentutkimuksessa kivijalan aseman saaneen representaatioajattelun olettamuksia. Teoksen artikkelit etsivät taiteentutkimukselle uusia sanoja, joilla jäsentää taiteen todellisuussuhdetta. Samalla Toisin sanoin -kokoelma kirjoittaa esiin representaatio-käsitteen monimuotoisuutta tarkentamalla sen käyttötapojen alueita.

Toisin sanoin -kokoelman tekstejä yhdistää ajatus todellisuuden sekä kuvien ja sanojen vastavuoroisesta suhteesta. Kokoelman artikkeleissa korostuu taiteen aktiivinen ja materiaalinen olemus sekä tekijän, tutkijan ja katsojan liikkuva suhde tehtyyn, tutkittuun tai koettuun teokseen. Lisäksi tarkastellaan inhimillisen ja ei-inhimillisen välistä suhdetta.

Teoksen artikkelit käsittelevät kuvataidetta, kirjallisuutta ja elokuvaa. Kokoelmaan ovat kirjoittaneet professori Altti Kuusamo, professori Jukka Sihvonen, FT Karoliina Lummaa, FT Kaisa Kurikka, FM Marko Gylén, FT Pasi Väliaho, FT Ilona Hongisto, FT Taru Elfving ja FT Katve-Kaisa Kontturi.

Turku: Eetos, 2013.
268 s. sid.
ISBN 978-952-67966-4-2

Arvostelut:
Agricola (20.10.2014)

Painos on loppuunmyyty, mutta teos on nyt ladattavissa vapaasti pdf-versiona.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s