Home

kirjaesittelyt_eetos12

Islam, hallinta ja turvallisuus (2013)
toim. Tuomas Martikainen ja Marja Tiilikainen.

Lataa Islam, hallinta ja turvallisuus pdf-tiedostona.

Islam, hallinta ja turvallisuus on monitieteellinen keskustelunavaus suomenkieliseen islamin hallinnan ja turvallistamisen kysymyksiin.

Tuomas Martikaisen ja Marja Tiilikaisen toimittama teos tarjoaa näkemyksiä maailmanlaajuisiin ja kansallisiin hallinnan ja turvallistamisen ajankohtaisiin kysymyksiin eri tieteenalojen tarjoamin keinoin. Kirjoittajat tarkastelevat islamin, hallinnan ja turvallisuuden suhdetta niin teoreettisesti kuin tapauskohtaisesti. Luvuissa painotetaan ympäröivän yhteiskunnan, lainsäädännön, julkisen keskustelun ja muiden tekijöiden vaikutusta muslimeihin ja heidän yhteisöihinsä eri temaattisista näkökulmista. Kirjoittajat analysoivat muun muassa islamiin liitettyjä käytös- ja sukupuolinormeja, kulttuurista toiseutta, terrorismia, muslimien hallintatapoja, valtion roolia tässä hallinnassa ja uskonnon asemaa muslimiyhteisöjen edustuksessa.

Kokoelma on itsenäinen kokonaisuus laajemmassa islamin tutkimuksen tutkimuskentässä Suomessa. Sen kymmenen lukua tarjoavat taustatietoa muslimien ja julkisen vallan suhteista eri maissa, mutta teos myös syventää, haastaa ja kyseenalaistaa julkisen keskustelun ja viranomaisten toiminnan mielekkyyttä islamin hallintaan ja turvallistamiseen liittyvissä kysymyksissä.

FT, dosentti Tuomas Martikainen toimii tutkijana Post-Secular Culture and a Changing Religious Landscape in Finland -huippuyksikössä Åbo Akademissa. FT, dosentti Marja Tiilikainen toimii akatemiatutkijana sosiologian oppiaineessa Sosiaalitieteiden laitoksella Helsingin yliopistossa. Kirja on osa Suomen Akatemia rahoittaman Ylikansallinen islamin hallinta -projektin toimintaa: http://blogs.helsinki.fi/governance/.

Turku: Eetos, 2013.
283 s. sid.
ISBN 978-952-67966-3-5

Arvostelut:
Agricola (6.11.2014)

Painos on loppuunmyyty, mutta teos on nyt vapaasti ladattavissa pdf-versiona.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s