Home

kirjaesittelyt_eetos14

Teemu Taira: Väärin uskottu? Ateismin uusi näkyvyys (2014).

Lataa Väärin uskottu? pdf-tiedostona.

Uskonnon julkinen näkyvyys on kasvanut. Samalla myös uskontokritiikistä ja ateismista on tullut näkyvämpää kuin koskaan ennen. Väärin uskottu? Ateismin uusi näkyvyys tarkastelee ateismia ja uskontoa koskevaa julkista keskustelua monipuolisesti ja kriittisesti.

Teos osoittaa erilaisia laadullisia ja määrällisiä aineistoja tutkien, miten, miksi ja missä muodossa ateismista on tullut näkyvä keskustelunaihe niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Se ehdottaa, että äänekkäimpien ateistien ja heidän vastustajiensa jäsennykset tarvitsevat rinnalleen keskustelua rikastuttavaa ja monipuolistavaa uskonto- ja kulttuuritieteellistä otetta uskonnosta ja ateismista. Teos myös kehittelee suomalaista ateismin ja uskonnottomuuden tutkimusta. Se sopii yliopistolliseksi kurssikirjaksi ja hakuteokseksi kaikille ateismista kiinnostuneille.

Teemu Taira on uskontotieteen dosentti Turun yliopistossa. Hänen aiempiin teoksiinsa lukeutuvat mm. Notkea uskonto (Eetos 2006) sekä yhdessä Kim Knottin ja Elizabeth Poolen kanssa kirjoitettu Media Portrayals of Religion and the Secular Sacred (Ashgate 2013).

Turku: Eetos, 2014.
357 s. sid.
ISBN 978-952-67966-5-9

Arvioita:
Turun Sanomat (18.10.2014)
Aamulehti (22.11.2014) (juttu avautuu näkyviin pdf-tiedostona)

Painos on loppuunmyyty, mutta teos on nyt ladattavissa vapaasti pdf-versiona.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s