Home

Eetoksen julkaisusarja noudattaa vertaisarviointimenettelyä. Toimituskunta eli Eetoksen hallitus tekee alustavan päätöksen hyväksyä tarjottu käsikirjoitus julkaisuohjelmaan. Julkaisuohjelmaan hyväksytyt käsikirjoitukset lähetetään arvioijille. Toimituskunta tai käsikirjoitukselle nimetyt kustannustoimittajat pyytävät lausunnot käsikirjoitusten tieteellisestä julkaisukelpoisuudesta vähintään kahdelta arviointitehtävään kutsutulta refereeltä.

Arvioijat ovat toimituskunnan ulkopuolisia asiantuntijoita, joilla on tieteellinen pätevyys arvioida käsikirjoitusta. He ovat puolueettomassa ja riippumattomassa suhteessa arvioitavaksi tarjottuun käsikirjoitukseen, ja he ovat väitelleitä tutkijoita tai muita tieteenalan asiantuntijoita. Arvioijat toimivat anonyymisti, ja he esittävät julkaisuehdotuksen hylkäämistä tai hyväksymistä joko sellaisenaan tai määrätyin muutoksin.

Arvioijat kiinnittävät huomioita tarjotun käsikirjoituksen tieteelliseen pätevyyteen, aineiston kattavuuteen, toteutuksen luotettavuuteen ja tarkkuuteen sekä omaperäisyyteen ja tuoreuteen.

Vertaisarvioijien lausuntojen pohjalta toimituskunta tekee lopullisen julkaisupäätöksen. Tieto julkaisuehdotuksen hyväksymisestä tai hylkäämisestä lähetetään käsikirjoituksen tekijöille. Arvioijien lausunnot tai kustannustoimittajien niistä tekemät tiivistelmät sekä mahdolliset muutosehdotukset lähetetään hyväksytyiksi tulleiden käsikirjoitusten tekijöille.

Eetos on ottanut käyttöönsä Tieteellisten seurain valtuuskunnan myöntämän vertaisarviointitunnuksen.
VA_tunnus_tekstein_Eetos-www
Eetos sitoutuu noudattamaan tunnuksen käytölle asetettuja ehtoja. http://www.tsv.fi/fi/palvelut/tunnus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s